Για αντικαταβολή στείλτε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μου πατώντας εδώ! [Μόνο για αποστολές εντός Ελλάδος]

Αγάπησε τον εαυτό σου!

Ο δρόμος σου δε θα είναι πάντοτε διάπλατος. Θα υπάρχουν εμπόδια, στροφές, στενά και δύσβατα μονοπάτια. Φουρτούνες θα προσπαθήσουν να βυθίσουν το πλοίο σου. Θα αναγκαστείς να αλλάξεις μονοπάτι και θα χάσεις την πορεία σου. Θα αποτύχεις αρκετές φορές και θα χαθείς στις σκέψεις σου. Όμως… κανένα εμπόδιο και κανένα δύσβατο μονοπάτι δε θα μπορέσει να σε περιορίσει. Καμία φουρτούνα δε θα βυθίσει το πλοίο σου. Όσες φορές και αν χάσεις το μονοπάτι σου, θα το βρεις ξανά. Θα μάθεις πως η επιτυχία, συνοδεύεται από τις αποτυχίες και πως για να αγγίξεις τα όνειρά σου, θα χρειαστεί να προσπαθήσεις σκληρά.

Ό,τι και αν συμβεί, δε θα πρέπει να τα παρατήσεις και να αφήσεις τον πολύτιμο χρόνο σου να χαθεί ανεκμετάλλευτος. Η ζωή βλέπεις δε μοιάζει με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σε εκείνα, στο τέλος κάθε αποστολής μπορείς να αποθηκεύσεις την πρόοδο σου ή να γυρίσεις πίσω και να αλλάξεις κάποιες από τις επιλογές σου. Στην πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Οι επιλογές σου είναι καθοριστικές, για αυτό και θα πρέπει να είσαι προσεχτικός. Να μην αφήνεις το χρόνο να κυλάει και εσύ να στέκεσαι στάσιμος. Αδιαμφισβήτητα, για κάποιες επιλογές θα νιώθεις περήφανος, για άλλες απογοητευμένος και για κάποιες μετανιωμένος, που δεν προσπάθησες όσο θα έπρεπε ή που έπραξες κάτι που δε θα έπρεπε.

Όλα όμως ξεκινούν από εσένα. Από τη συμφιλίωση με τον εαυτό σου. Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Είναι προσωπική σου επιλογή, αν θα σε αγαπήσεις. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας σε αυτό.

Θα σου κάνω μία ερώτηση! «Για να μπορέσει να υπάρξει μία υγιής και αρμονική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων, είτε αυτή είναι φιλική είτε είναι ερωτική, πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός και ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του άλλου, σωστά;» Το ίδιο λοιπόν ισχύει με τον εαυτό σου. Όλα ξεκινούν και τελειώσουν, σε εσένα από εσένα!

Νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου; Όχι; Γιατί; Μήπως θα ήθελες να είσαι κάποιος άλλος; Το τέλειο παιδί; Εκείνο με τους καλύτερος βαθμούς; Εκείνος που δεν πληγώνει κανέναν; Ο πιο όμορφος; Εκείνος με τα ταλέντα, τα όνειρα και τις ικανότητες; Μήπως έχεις την τάση να μειώνεις συνέχεια τον εαυτό σου και να τον υποβιβάζεις;

Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν πιστεύεις στον εαυτό σου! Είναι άδικο! Είσαι όμορφος, είσαι ταλαντούχος, είσαι ιδιαίτερος, είσαι εσύ! Μην αφήνεις το έρεβος των σκέψεων σου να σε κυριεύει. Μην επικεντρώνεσαι άλλο στα αρνητικά που μόνος σου δημιουργείς και πιστεύεις πως έχεις!

Δε χρειάζεται το τέλειο σώμα, τα εκφραστικά μάτια, το λαμπερό χαμόγελο, τη μελωδική φωνή, ένα κοινωνικά αποδεκτό στυλ και κατάλληλα ταλέντα για να πετύχεις στη ζωή. Αυτά τα έχεις. Το μοναδικό που έχεις ανάγκη και αγνοείς είναι την ψυχή σου. Τη συμφιλίωση της ψυχής σου με τον εαυτό σου. Αν δε συμφιλιωθείς με εσένα δεν πρόκειται να δεις ποτέ όλα αυτά τα όμορφα και πλούσια στοιχεία που διαθέτεις.

Δε γεννήθηκες με αυτήν την πεποίθηση. Κάποιοι στη δημιούργησαν. Ίσως να μην σου έμαθε κανείς, πως δε θα σε αποδεχτούν όλοι, μα μόνο εκείνοι που θα πρέπει να βαδίσουν μαζί σου. Οι περισσότεροι θα θελήσουν να σε βλάψουν, επειδή θα σε ζηλέψουν ή επειδή είναι στενόμυαλοι. Όμως, θα εμφανιστούν κι εκείνοι, που θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι. Για τα προτερήματά σου και τα ελαττώματά σου στο σύνολο τους.

Όλα είναι στο μυαλό σου. Ακόμη και αν κάποιος σε χαρακτήρισε άσχημα, δε σημαίνει πως αυτό που υποστήριξε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι η γνώμη του. Ακόμη λοιπόν και αν κάποιος θεωρεί πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις, θα πρέπει να υψώσεις το ανάστημά σου και να του δείξεις πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα! Και όταν νιώσεις πως ο περίγυρος σου σε πολιορκεί και αισθανθείς μόνος, κοίταξε γύρω σου. Δεν είσαι τόσο μόνος, όσο πιστεύεις πως είσαι. Άνοιξε τα μάτια σου και θα δεις την οικογένειά σου, τους φίλους σου, ανθρώπους που θέλουν μονάχα το καλό σου.

Είναι καιρός να κάνεις τη διαφορά. Να γυρίσεις σελίδα. Να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου. Να τον προσέξεις. Να τον φροντίσεις. Να τον αγαπήσεις. Να του προσφέρεις, όσα απλόχερα προσφέρεις στους ανθρώπους που νοιάζεσαι. Πρώτα σε εσένα και ύστερα σε όλους τους άλλους. Προέχει ο εαυτός σου. Προέχεις εσύ. Γίνε ο καλύτερος σου φίλος. Συμφιλιώσου με τις ανασφάλειες σου. Αποδέξου τα ελαττώματά σου. Μονάχα έτσι, θα μπορέσεις να τα μετατρέψεις σε προτερήματα. Η μοναδικότητά σου είναι αυτή που σε χαρακτηρίζει σε μία κοινωνία που πασχίζει να σου δημιουργήσει τη λανθασμένη πεποίθηση, πως πρέπει να ακολουθείς συγκεκριμένα πρότυπα και να ταυτίζεσαι πλήρως με συμπεριφορές που γίνονται αποδεκτές ή μάλλον καλύτερα αρεστές από τη μάζα. Εσύ δεν πρέπει να αλλάξεις για κανέναν. Μονάχα για τον εαυτό σου, επειδή εκείνος θέλει αυτήν την αλλαγή. Αγκάλιασε τον λοιπόν και αγάπησε τον! Πάψε να τον μισείς, πάψε να τσακώνεσαι συνέχεια μαζί του και διώξε εκείνο το σύννεφο αρνητικών σκέψεων, που γεμίζει την καθημερινότητα σου με συναισθήματα άγχους και μελαγχολίας.

Θέλω να κάνεις κάτι για εμένα. Κάθε βράδυ και κάθε πρωί, να στέκεσαι μπροστά από τον καθρέφτη και να είσαι περήφανος για αυτό που είσαι! Πάψε να σε μισείς και να στεναχωριέσαι! Δε σου λείπει τίποτα. Έχεις τα πάντα. Έχεις εσένα! Είσαι ο καλύτερος! Είσαι μοναδικός!

___________________________________________________________________

Θέλεις να διαβάσεις μια αληθινή ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα; Μία ιστορία που πραγματεύεται τη φιλία, τους στόχους, την αναβλητικότητα, τα συναισθήματα και άλλες πτυχές της ζωής; Δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο, από το να πατήσεις πάνω στην παρακάτω εικόνα και να αποκτήσεις το βιβλίο μου!

Leave a comment