Για αντικαταβολή στείλτε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μου πατώντας εδώ! [Μόνο για αποστολές εντός Ελλάδος]

Q&A Βιβλίου

Τι σε ενέπνευσε για να γράψεις το βιβλίο; Ποιο ήταν το έναυσμα;

Γράφω γιατί με αυτόν τον τρόπο εξωτερικεύω τις σκέψεις μου. Οι λέξεις στο χαρτί είναι η φωνή που κάποιες φορές δεν είχα. Όταν τις αποτυπώνω στο χαρτί, νιώθω πως τους δίνω μορφή. Πρώτα για εμένα, καθώς με αυτόν τον τρόπο τις κατανοώ καλύτερα και έπειτα για όλους εκείνους εκεί έξω που έχουν ανάγκη να τις διαβάσουν είτε γιατί αναζητούν παρηγοριά είτε γιατί ψάχνουν ένα χέρι για να πιαστούν είτε για προσωπική επιμόρφωση και ανέλιξη. Το έναυσμα για να γράψω το βιβλίο μου το έδωσε μία ιστορία που έζησα. Ήθελα να κατανοήσω καλύτερα τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου. Πρόκειται λοιπόν για μία αμιγώς αληθινή ιστορία που πραγματεύεται έναν ανεκπλήρωτο έρωτα αγγίζοντας διάφορες πτυχές της ζωής, σε μία πλούσια αφήγηση η οποία συνδυάζεται από στίχους και ποιήματα, που ακολουθούν το ύφος της σελίδας μου.

 

Ανεκπλήρωτος έρωτας; Μπορείς να μου πεις περισσότερα για αυτό;

Η αλήθεια είναι πως ο ανεκπλήρωτος έρωτας έχει πολλές εκφάνσεις. Ανεκπλήρωτος μπορεί να είναι ένας έρωτας ανείπωτος, ένας έρωτας που απορρίφθηκε και ένας έρωτας που τελείωσε δίχως να έχει κάνει τον κύκλο του. Τι συμβαίνει όμως όταν ο έρωτας δεν έχει μέση και τέλος, μα μια μονόπλευρη αρχή; Τι συμβαίνει όταν μένει μισός; Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είμαι εγώ. Ταξιδεύεις μαζί μου στο δικό μου κόσμο, στο δρόμο μου προς την αναζήτηση του έρωτα. Ένα ταξίδι γεμάτο από συναισθήματα άλλοτε χαράς και άλλοτε θλίψης. Θα είναι πολλά τα μηνύματα που θα μου δώσει η ζωή και παράλληλα θα κερδίσεις κι εσύ διαβάζοντάς το. Για τα συναισθήματα, τον έρωτα, τη φιλία, τους στόχους, την αναβλητικότητα, τη μοναξιά και άλλες πτυχές της ζωής. Θα μπορούσα να πω περισσότερα, μα προτιμώ να τα ανακαλύψεις μόνος σου όταν το διαβάσεις! Άλλωστε, ο αφηγητής της ιστορίας που διηγούμαι μπορείς να γίνεις κι εσύ. Να μπεις εσύ στη θέση μου και στη θέση της κοπέλας ο ανεκπλήρωτος Έρωτας σου. Μα πώς θα σκεφτείς; Εύλογη ερώτηση! Θα σε αφήσω να το απαντήσεις μόνος σου.

 

Τι έμαθες γράφοντας το βιβλίο;

Κατανόησα καλύτερα τα συναισθήματά μου. Μπόρεσα να χαλιναγωγήσω τις σκέψεις μου. Πέτυχα την κάθαρση που αναζητούσα. Για έμενα η συγγραφή του βιβλίου ήταν ένα προσωπικό στοίχημα. Αν μπορούσα να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου, θα μπορούσα να βοηθήσω και τους αναγνώστες του βιβλίου μου; Τα κατάφερα; Αυτό το κρίνουν οι αναγνώστες μου. Από τα σχόλια που λαμβάνω τα κατάφερα, μα το αφήνω πάνω σου. Περιμένω και τη δική σου γνώμη!

 

Συναισθηματικά Κενός; Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο τίτλο;

Ο τίτλος είναι πολύπλευρος και ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του εξήγηση. Διαβάζοντάς το, θα καταλάβεις τι εννοώ. Δεν υπάρχει νόημα να απαντήσω. Κάποια μηνύματα πρέπει να μένουν αναπάντητα για να μπορέσει ο αναγνώστης να συμμετάσχει μέσα στην ιστορία. Αυτή δεν είναι και η μαγεία ενός βιβλίου; Να προσπαθείς να δεις πίσω από τις λέξεις αυτό που θέλει να σου περάσει ο συγγραφέας!

 

Δε διαβάζω βιβλία, σκέφτομαι όμως να αγοράσω το βιβλίο σου, γιατί μου αρέσει ο τρόπος που αποτυπώνεις τις σκέψεις σου στη σελίδα σου.

Θα σου ακουστεί περίεργο, όμως ούτε εγώ διαβάζω βιβλία. Διαβάζω ακαδημαϊκά βιβλία για τις σπουδές μου και βιβλία αυτοβελτίωσης. Έτσι έγραψα ένα βιβλίο, έχοντας στο μυαλό μου το πως θα ήθελα εγώ να είναι ένα βιβλίο σαν αναγνώστης για να μπορέσω να το ολοκληρώσω. Χωρίς επαναλήψεις, χωρίς βαρύγδουπες επιτηδευμένες δυσνόητες εκφράσεις, χωρίς υπερβολές. Μονάχα η αλήθεια μου ατόφια και η ψυχή μου γυμνή πάνω στο χαρτί. Η δική μου αλήθεια! Ξέρεις πόσο δυνατή είναι η αλήθεια; Τόσο που σε κάνει να νομίζεις πως κρατάς τα ηνία της ιστορίας και γίνεσαι ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ακόμη και αν δεν έχει ζήσει ανάλογη εμπειρία…

 

Πατώντας εδώ μπορείς να διαβάσεις μία κριτική του βιβλίου μου από την Αντιόπη ή αλλιώς Books Harbor και εδώ ακόμη περισσότερες από διάφορους αναγνώστες που διάβασαν το βιβλίο.

Ευελπιστώ να κάλυψα κάποιες από τις απορίες σου. Είμαι εδώ, ένα μήνυμα μακριά σου, για να σου απαντήσω οποιαδήποτε άλλη ερώτηση προκύψει.

Θα κλείσω με ένα από τα τραγούδια που άκουγα γράφοντας το βιβλίο.