[Q&A] Συναισθηματικά Πλήρης

1) Πόσο πολύ συνδέεται με το προηγούμενο;

Το βιβλίο χωρίζεται σε 4 μέρη. Στο πρώτο μέρος συνεχίζεται η ιστορία από εκεί που τελειώνει το πρώτο. Όμως, σε περίπτωση που κάποιος δε θέλει να διαβάσει μία ρομαντική ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα, φρόντισα να καλύψω ένα μικρό μέρος του στο πρώτο κεφάλαιο, ώστε να μπει ο αναγνώστης κατευθείαν στην ιστορία. Φυσικά, όποιος έχει διαβάσει το πρώτο θα βιώσει καλύτερα τη σειρά των συναισθημάτων που αποσκοπώ να προξενήσω. Είναι διαφορετικά τα συναισθήματα που ξυπνάει το πρώτο με το δεύτερο.

2) Βασίζεται σε προσωπικές σου εμπειρίες;

Ακριβώς! Βασίζεται σε προσωπικά βιώματα. Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία με στοιχεία μυθοπλασίας, προκειμένου να δώσω μεγαλύτερη ένταση. Πιστεύω αρκετά στην ιστορία μου και σ' αυτά που έχει να προσφέρει, γι' αυτό και πήρα το θάρρος να μοιραστώ μία τόσο αδύναμη στιγμή με το κοινό μου.

3) Ο τίτλος σχετίζεται με την κοπέλα του πρώτου βιβλίου;

Απ' τα συμφραζόμενα νομίζω πως είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο, δε θα δώσω ξεκάθαρη απάντηση. Θα σας αφήσω να βυθιστείτε στην ιστορία χωρίς να γνωρίζετε περισσότερα. Έχει τη δική του μαγεία ν' ανακαλύψετε την έκβαση της ιστορίας και πιστέψτε με, δεν μπορείτε να φανταστείτε, τι σας περιμένει!

4) Τι συμβολίζει η πεταλούδα στο εξώφυλλο;

Η πεταλούδα συμβολίζει πολλά. Ένα απ' αυτά είναι η εξέλιξη. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κύκλος της πεταλούδας, που από κάμπια μεταμορφώνεται σε πεταλούδα. Μ' αυτόν τον τρόπο μεταμορφωνόμαστε κι εμείς οι άνθρωποι! Μέσα απ' τις δυσκολίες εξελισσόμαστε.

5) Υπάρχει λόγος που η πεταλούδα είναι μέσα σε Polaroid πλαίσιο;

6) Μπορείς να μας πεις περισσότερα για τη δυσκολία που βίωσες και σ' έκανε να ερωτευτείς τη ζωή;

Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα. Αν πω, θα χαλάσω τη μαγεία του βιβλίου. Η δυσκολία ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά, όσο εμβαθύνεις στο βιβλίο, μέχρι που φτάνει στο σημείο, που σου κόβει την ανάσα. Πολλά υποσχόμενο, σωστά; Πιστεύω αρκετά στη δυναμική της ιστορίας μου!

7) Πώς ήταν η μετάβαση απ' το κενό στην πληρότητα;

Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι. Έπρεπε να δουλέψω αρκετά με τον εαυτό μου. Να κάνω πολλούς αναστοχασμούς, να ταξιδέψω αρκετά στο παρελθόν, να αποδώσω έναν λόγο σε διάφορες καταστάσεις. Έπρεπε να αγαπήσω εμένα. Έτσι, ερωτεύτηκα τη ζωή. Το ταξίδι μου απ' το κενό στην πληρότητα, θα το διαβάσει στο βιβλίο μου. Γι' αυτό το αποκάλεσα κι ως το ταξίδι προς την εύρεση της δικής μου Ιθάκης.

8) Το βιβλίο είναι αποφθεγματικό, περιέχει δηλαδή στιχάκια;

Σε αντίθεση με το "Συναισθηματικά Κενός", που η ροή συνοδευόταν από αποφθέγματα, σ' αυτό υπάρχουν μονάχα 7 στιχάκια, τα οποία αποδίδουν τη δική τους πινελιά στη ροή της ιστορίας.

9) Τι πραγματεύεσαι; Μπορείς να μας πεις περισσότερα;

Πραγματεύεται πολλά θέματα, άλλοτε με ρομαντική διάθεση, άλλοτε με ρεαλιστική κι ενίοτε με υπαρξιακή. Για τους στόχους, το νόημα της ζωής, την ευτυχία, τα συναισθήματα, τη φιλία, τον έρωτα, την υγεία, το θάνατο, την κοινωνία, τους ανθρώπους κ.α.

10) Είμαι σε μία μεταβατική περίοδο στη ζωή μου, πιστεύεις θα με βοηθήσει;

Δύσκολη ερώτηση. Προσωπικά, θεωρώ πως η ανάγνωσή του μπορεί να βοηθήσει, καθώς έχει πολλά να δώσει. Όμως, αυτό μπορεί να ακουστεί παραπλανητικό. Δε θέλω να το αγοράσει κάποιος με την ελπίδα, πως θα τον βοηθήσει. Θέλω να το αγοράσει, γιατί θέλει να διαβάσει την ιστορία που διηγούμαι, να γίνει μέρος της και να αποκομίσει τα μηνύματα, που αποσκοπώ να του προσφέρω!

 

Τι λες; Θα ανέβεις στο πλοίο μου; Θα ταξιδέψεις μαζί μου;