Δεν είμαι ψυχολόγος!

Οι λογαριασμοί μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκτοξευτεί σε απήχηση ξεπερνώντας κάθε μου προσδοκία. Καθημερινά έρχονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε επαφή με τα κείμενα και τα στιχάκια μου. Η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγάλη δύναμη και μία σελίδα με μεγάλο αριθμό ακόλουθων μπορεί να θεωρείται από τον κόσμο πως έχει αυθεντία. Για αυτό οφείλω να ξεκαθαρίσω κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είμαι ψυχολόγος!

Είμαι απόφοιτος φοιτητής Ψυχολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Θετικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας Coaching, όμως τα κείμενα και τα στιχάκια μου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον επιστημονικό χώρος της ψυχολογίας. Πρόκειται για λογοτεχνία κείμενα, που αντικατοπτρίζουν διάφορα συναισθήματα και άλλα, που προσπαθούν να δώσουν κίνητρο και να παροτρύνουν τον αναγνώστη σε μία πιο θετική οπτική της ζωής.

Δε χρησιμοποιώ το ψευδώνυμο «Ψυχο-λόγος» για να δώσω την εντύπωση στο κοινό πως είμαι ψυχολόγος. Πρόκειται για λογοπαίγνιο, καθώς σημαίνει λόγια ψυχής και αυτό το ξεκαθαρίζω στους λογαριασμούς μου.

Τα γραπτά μου αποτυπώνουν το συναισθηματικό και πνευματικό μου κόσμο. Καταγράφω τα συναισθήματα, τα βιώματα και τις σκέψεις μου και τις δημοσιεύω. Γράφω σύμφωνα με τις δικές μου πεποιθήσεις, εκείνες που έχω σχηματίσει μέχρι σήμερα. Μέσα από το γραπτό λόγο βρήκα τη φωνή μου και ύστερα κατάφερα να γίνω η φωνή των ανθρώπων που με διαβάζουν και με ακολουθούν. Γράφω γιατί η δική μου ιστορία ξεκινάει, εκεί που τελειώνει η δική σου φαντασία. Γράφω για εμένα. Γράφω…

Όπως προαναφέρω παραπάνω, πολλές φορές επηρεασμένος από τις σπουδές μου, αλλά και τον αισιόδοξο τρόπο σκέψης μου, προσπαθώ να δώσω ένα κίνητρο στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Όχι ως ψυχολόγος, αλλά ως φίλος! Πρέπει να τονιστεί αυτό και να γίνει ξεκάθαρο (για αυτό το επαναλαμβάνω συνεχώς) σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί, πως παραπληροφορώ τον κόσμο και δίνω λάθος κατευθύνσεις. Το λογοπαίγνιο είναι φανερό. Τα αποφθέγματα αποσκοπούν στην ταύτιση, στην έκφραση, στην ευαισθητοποίηση και πολλές φορές στοχεύουν στην θετική αναπαράσταση της ζωής.

Καταλήγοντας, ό,τι διαβάζεις στη σελίδα μου προέρχεται από βιώματα προσωπικά ή ανθρώπων που έρχομαι σε επικοινωνία. Συνεπώς, δεν πρόκειται για κάποια επιστημονική και ψυχολογική ανάλυση, αλλά για κείμενα τα οποία βρίσκονται στο μυαλό μου και καταγράφονται στο χαρτί.

Οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην προσωπική του ζωή ή στην ψυχική του υγεία, θα πρέπει να επικοινωνήσει και να επισκεφτεί έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Χρήσιμες γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης:

  • Κατάθλιψη: 1034
  • Παρέμβαση για την αυτοκτονία: 1018
  • Ενδοοικογενειακή βία: 1440
  • Στήριξη για έφηβους και παιδιά: 116111
  • Εθνική τηλεφωνική γραμμή για παιδιά (Χαμόγελο του Παιδιού): 1056
  • Παιδική Προστασία: 1107
  • Μαζί για το παιδί: 11525
  • Για γονείς εφήβων: 2108011177
  • Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης: 1037
  • Σεξουαλική διαφορετικότητα και ταυτότητα φύλου: 1528